Reise

5 store restaurant-opplevelser i København

Bilder fra restaurantene Noma og Keyser Social i København. Vi viser deg 5 restaurant-opplevelser, som Alchemist, Plin, og Noma, du ikke vil gå glipp av i den danske hovedstaden.
København har et spennende utvalg restauranter og noe for en hver smak. Vi har tatt en titt på anmeldelser over restauranter i den danske hovedstaden, og blant kjente navn som Alchemist, Noma, Plin, Keyser Social og Restaurant Puk, skjuler «verdens beste restaurant» og «Europas beste restaurant 2023» seg. (Foto: Fra venstre: Noma / Keyser Social)

Enten du vil besøke «verdens beste restaurant», spise som de lokale eller ved et holistisk kjøkken har du muligheten til det i København. Den spennende matbyen har noe for en hver smak. Her er våre tips:

Med restauranter som år etter år blir kåret til verdens beste og et veldig høyt gastronomisk nivå ligger København i verdenstoppen når det kommer til restauranter.

Vi har laget en liste med våre beste forlag til restauranter i en av verdens mest anerkjente matbyer. Listen tar deg med til de største av de største både i Danmark og på verdensbasis, men også til de litt mindre med tradisjonell dansk mat som passer for hele familie – både voksne og barn.

Ønsker du flere tips til ferien? Her finner du alt vi skriver av tips og inspirasjon til en hver ferietur

1. Plin: Italiensk restaurant i København

Bilde av pasta og blekksprut fra restaurant Plin i København
Plin er et kjent navn for matelskere i København. De serverer Italiensk med råvarer i sesong. (Foto: Restaurant PLIN)

«En gastronomisk opplevelse med smak av Italia midt i København».  

På PLIN blir du servert råvarer i sesong på Italiensk vis. Menyen som varierer etter sesong og tilgjengelige råvarer er spennende, og vinkartet større. 

Rettene er enkle og fokus ligger på råvarer av høy kvalitet og smaker som gjør at alle smaksopplevelser kommer til sin rett. En gastronomisk opplevelse med det de selv kaller «gaver fra naturen», som er dyrket for å være godt for deg, naturen og de som dyrker det.

Her kan du velge å ha kokkenes anbefaling av vin til maten eller sette sammen fra a la carte meny og velge vin selv. En moderne italiensk vinbar. Restauranten ligger i nærheten av Kongens Nytorv i det populære området Nyhavn.

Ny i København? Dette er de nye Google Maps-funksjonene og slik bruker du dem

Hotell i nærheten av Nyhavn:

Copenhagen Admiral Hotel
København admiral Hotel bilde av utsikt fra hotellet

På Hotell Copenhagen Admiral sover du på hotell med fantastisk utsikt i favorittområdet til gjestene i Booking.com. Her kan du nyte økologisk frokostbuffet før du tar turen ut i Københavns gater.
Book ditt rom her

2. Alchemist: Europas beste restaurant

Fra venstre: Alchemist er en holistisk restaurant hvor alt henger sammen og det gir visstnok litt av en opplevelse! Fra venstre: En av rettene og inngangspartiet til restauranten. (Foto: Restaurant Alchemist)

– We aim to transform and transcend the nature of food and dining, skriver Alchemist selv. Og med litt planlegging kan du besøke Michelin restauranten The Alchemist og få mat, drikke og opplevelser i skjønn forening. Selv kaller de det en «holistisk matopplevelse».

Kjøkkenet er, til forskjell fra andre av de største restaurantene i København, ikke inspirert av det nordiske kjøkken, men inspirert av molekylær gastronomi. En betegnelse også den britiske kokken Heston Blumenthal og hans restaurant The Fat Duck kanskje er spesielt kjent for.

En tur på Alchemist tar fra 4-6 timer og som beskrivelsen «holistisk» tilsier er det en helhetlig opplevelse hvor alt henger sammen. Restauranten er en av verdens mest omtalte og veldig populær, og du gjør derfor rett i å bestille i GOD tid. Restauranten ble også nylig tildelt førsteplass av OAD-guides på deres liste over Europas beste restauranter for 2023.

På The Alchemist blir du servert 50 retter med drikke av ditt valg, delt opp i 5 forskjellige akter. Her oppfordrer de til å ankomme restauranten med åpent sinn, klar til å utvide tankene dine om kulinarisk kunst sammen med dem. De legger også til at det muligens ikke er stedet man velger å ha forretningsmøter eller gå på første date…

Hotell i nærheten:

Imperial Hotel
Bilde av Imperial hotell København

Flott hotell midt i København. Hotel Imperial ligger innen 5 minutters gange fra både Tivoli, Tycho Brahe Planetarium, Ny Carslberg Glyptotek og Rådhuspladsen.
Bestill rom her

Her kan du lese mer om restauranten som hadde 10 000 på venteliste.

3. Noma: kåret til verdens beste restaurant

En av rettene fra kjøkkenet til restaurant Noma: Gul bete-sashimi. (Foto: Ditte Isager / Noma)

Verdenskjente Noma, kåret til verdens beste restaurant 4 ganger, er med god grunn veldig populær. Ledet av superkokk René Redzepi er restauranten som serverer nordisk/skandinavisk mat noe utenom det vanlige. Restauranten som i 2015 flyttet til Tokyo i en måned, hvor sjefskokk Redzepi tok med seg samtlige ansatte og som også har vært stengt en periode er nå gjenåpnet.

Velkommen til den tidligere Michelin-restauranten for en matopplevelse med ingredienser og smakssammensetninger utenom det vanlige. Obs: Er du allerede seint ute med bestillingen på andre restauranter er det nok også vanskelig å få bord her, for her må du også være ute i god tid.

Hotell i nærheten av Noma og Nyhavn:

Scandic Front
Bilde av fasade Hotell Scandic Front i København

I det populære området Nyhavn ligger mange nordmenns favoritt Scandic Front. Herfra tar det bare 10 minutt å gå til Strøget. Hotellet ligger ved den flotte havnen på Nyhavn.
Bestill rom her

4. Keyser Social: Asiatisk restaurant i København

Asiatiske Keyser Social Åpner dørene til sin første restaurant i Norge i løpet av året. (Foto: Keyser Social)

Med det beste fra fine dining, aner fra det fjerne østen og referanser til det nordiske kjøkken er Keyser Social et spennende alternativ om du vil spise asiatisk. Her får du blant de rimeligste prisene på denne listen, men likevel en flott kulinarisk opplevelse. Du kan velge å ha vinkart til maten og mellom 10-13 retters menyer laget for å deles om dere kommer i gruppe. 

Opplev det asiatiske kjøkken i moderne lokaler med uformell atmosfære hos Keyser Social. Keyser Social åpner faktisk også dørene til sin første restaurant i Norge, nærmere bestemt i Frognerveien, i løpet av året. Restauranten i København ligger bare en kort spasertur fra Tivoli og runde tårn.

Nysgjerrig på enda flere funksjoner fra Google Maps?: 8 geniale Google Maps-tips du ikke visste om

Hotell i nærheten av Tivoli:

Guldsmeden Manon Les Suites
Bilde av vakre guldsmeden Manon les Suites København

Med fokus på bærekraft og med fantastiske lokaler skiller dette hotellet seg ut i mengden. Her kan du nyte solen på takterrassen deres, eller ligge ved det Bali-inspirerte badebassenget og drømme deg bort.
Bestill rom her

5. Restaurant Puk: Spis biff eller fisk som de lokale

Bilde av smørbrød på restaurant Puk i København.
(Foto: Restaurant Puk)

Avlegger du ett besøk på restaurant Puk er du visstnok sikret en raus porsjon av et tradisjonelt dansk måltid. Menyen består av ett godt utvalg retter som kan treffe både de som vil ha fisk, biff, ost, smørbrød eller grønne alternativ. Også til barn finner du egne barneporsjoner og alternativ.

Dette er valget for deg som er nysgjerrig på tradisjonell dansk mat, og som gjerne vil oppleve restauranter der danskene selv går for å spise. Restauranten ligger i Vandkunsten i hjertet av København i nærheten av Tivoli og nasjonalmuseet.

Flystreik, forsinkelse og kansellering: Dette kan du kreve

Hotell i nærheten av Tivoli:

Hotel Ascot

På Hotell Ascot bor du midt i byen. Hotellet får toppkarrakterer fra besøkende, og ligger bare 3 minutters gange fra Tivoli og Rådhusplassen.
Bestill rom her

Les mer på våre temasider: